Kış aylarında kar zinciri kullanmak araçların kaymasını önlemek noktasında çok önemlidir.

Kar zinciri araç kullanımını kışın rahatlatmak ve de olası kazaları önlemek için sıklıkla tercih edilmelidir. Kaliteli ve de uygun fiyatlı bir kar zinciri almak istiyorsanız eturanavm.com internet sitesinde sizlere uygun ürünler bulunmaktadır. Araç kullanımını zorlaştıran kış şartlarından dolayı zincir kullanımı oldukça zaruri hale gelmiştir. Sürüş sırasında zorluk yaşanmaması adına kış zinciri alınmalı ve de arabalara uygulanmalıdır. Güvenli bir şekilde araç kullanımı için de kaliteli bir ürün kullanımında fayda vardır.

Kar Zinciri Nedir, Ne İşe Yaramaktadır?

Kar zinciri özel olarak kış aylarında kullanılmaktadır. Yollarda kar ve buzlanma riski olmasına karşılık araçların tekerlerine takılarak kayma gibi durumları önlemektedir. Kar zinciri aracı sürmede yardımcı olması adına oldukça önemlidir. Yerle teması güçlendirerek yol tutuşunu arttırmakta ve de rahat bir sürüş konforu sağlamaktadır.

Kar lastiği kullanılması durumunda bile yol tutuşunun artması için kar zincirinin kullanılması oldukça önemlidir. Gerekli olan zamanlarda yine de kar zinciri kar lastiği olsa da takılmalıdır. Bu sayede güvenli bir yolculuk geçirmeniz olası hale gelmektedir. Kış lastiği kış ayının zorlu yol şartlarında hayat kurtarmaktadır.

Kar Zinciri Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kar zinciri alırken özellikle iyi bir firmadan kaliteli bir ürün almakta yarar vardır. Bunu yaparken de aşırı meblağlar ödemek yerine daha makul olan fiyatlardan ürün almaya özen göstermek finansal durumunuz için daha faydalı olacaktır. Kar zinciri seçme noktasında dikkat edilecek birtakım noktalar bulunmaktadır. Bu noktalardan ilki alacağınız zincirin lastiğinizin boyutuna uygun olup olmamasıdır. Buna dikkat etmeniz durumunda sorun yaşayabilirsiniz.

Doğru bir kış zinciri almak için özel olarak lastiğinizin üzerinde yazmakta olan ebat bilgisine dikkat etmelisiniz. Bu durumda sorun yaşama olasılığınız azalmaktadır. Kar zinciri alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında aynı zamanda kaliteli markalar tercih edilmesi önemli bir maddedir.eturanavm.com sitesinde yer alan ürünlerden lastiğinizin ebatlarına uygun olan kış zincirini tercih edebilirsiniz.

Kar Zinciri Nasıl Takılır?

Kar zincirinin kalitesi ve de lastiğe uygun olmasının yanı sıra nasıl takılması gerektiği de son derece önemli bir konudur. Doğru bir şekilde zincirin lastiğe takılması gerekmektedir. Aksi takdirde kış zincirinin işlevini yerine doğru bir şekilde getirmesi beklenemez. Bu noktada izlenecek olan adımlar aşağıdaki gibidir:

1.     Aracınız düz zeminde iken el freni de çekiliyken park halinde olduğundan emin olunuz. Ardından ise zinciri takmadan önce isteğe bağlı olarak eldiven takabilirsiniz.

2.     Kullanacak olduğunuz zinciri çıkarın ve halat kısmını giydirip sabitleyin. Zincir kısmını tekerleklerin ön kısmına gelecek şekilde giydirmeniz gerekmektedir.

3.     Sonrasında ise zincirleri lastiğin dış kısmına doğru hafif bir şekilde çekerek sabitleyin. Son olarak ise boşta kalan uçları da birbirine bağlayın.